HTML

TAO @ Nagyvilág

Friss topikok

Malajziában enni

2013.08.05. 03:53 tao

Zárszóként muszáj még írnom arról, hogy miféléket lehet enni errefelé, ugyanis nekem itt jöttek be a legjobban a kaják eddig. Igazából nem azért, mert a maláj gasztronómia jobb lenne, mint mondjuk a thai, vagy az indonéz... nem feltétlenül. Ez preferencia kérdése. Az viszont vitathatatlan, hogy itt van a legnagyobb választék. Bárhova mész, ehetsz rendes thai-t, indonéz-t, indiait, kínait, még sok minden mást, és persze maláj-t. Mármint kaját, nem embert, mielőtt valaki beleköt. A sok bevándorló hozta magával a kultúráját, és a kajáját is, az éhenkórász világjárók örömére.

Szóval gasztro-paradicsom... bár valószínűleg kevesebb maláj kaját ettünk, mint idegent. Én például leginkább az indiai kajára buktam, Thya meg az indonéz-maláj-ra. Pár érdekességet képekkel is illusztrálunk.

Agyagedényben sült rizs és tenger gyümölcsei.

Chapati, indiai reggeli.

 ű

Ez is valami indiai

Ezt "Gőzhajó"-nak hívják. Kapsz egy hatalmas, kettéosztott fazekat, ami alatt tűz van (az asztalodon), benne pedig kétféle ízesítésű leves. Mellé pedig egy egész asztalnyi nyers zöldséget, tengeri kaját, halat, gombát, tofut, tojást, kínai tésztákat, meg mindenfélét. Asszem itt ettünk először medúzát. Aztán ezt a sok kaját neked kell párolni-főzni a levesekben, annyi ideig és úgy, ahogy te akarod.

Sütifélék (egyszerűnek néznek ki, de ízre és belső állagra néha meglepőek)

Mint például ez is. Kókuszos fánk. Aztán beleharapsz, és tényleg kókuszos, viszont csili-paprikás is. Ha Ázsiában jártok, és kókuszos kaját láttok, vagy ha rákérdeztek valamire, hogy mi van benne, és azt mondják, hogy kókusz, akkor fogjatok gyanút. Az itteni ízvilág szerint a kókusz jól megy a csípőssel, és gyakran párosítják.

A másik oldal: kókuszos, és mégsem csíp. Pandangból (ez valami növény asszem, de igazából fogalmam sincs) készült sütemény kókuszba forgatva. Azonnal a kedvencemmé vált, és még napokig visszajártunk vásárolni.

Egy kis egzotikum a végére: akárcsak máshol a homárt, itt is kiválaszthatod vacsora előtt, melyik angolnára vagy békára fáj a fogad.

Következik Vietnám! Maradjanak velünk!

3 komment

Címkék: Malajzia gasztro-sokk

A bejegyzés trackback címe:

https://mozgo.blog.hu/api/trackback/id/tr106431017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sneer 2013.08.06. 19:26:14

Maradunk Jó étvágyat kívánok! Ha választani kell inkább az angolnát lőném ki!

L* 2013.08.07. 08:39:40

Ó, a kedvenc rovatom.:):) Némelyik eléggé furán néz ki, nem biztos, hogy bevállalnám, de ez a főzd meg magadnak amit akarsz enni, ez tetszik.:)

_Arpi_ 2013.08.07. 17:38:20

Sneer: :D L: a fozd-magados Gozhajo volt a mi kedvencunk is, jo valasztas :)
süti beállítások módosítása